Community

NLgroeit

Op 13 januari 2016 is nlgroeit gelanceerd: een publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken, NLevator en de Kamer van Koophandel. Doelstelling van dit initiatief is om het groeivermogen in het midden- en kleinbedrijf in Nederland te vergroten. Via een online platform:

  • maken we ondernemers bewust van groeikansen;
  • moedigen we ondernemers aan om gebruik te maken van o.a. mentoring, coaching en opleiding;
  • helpen we ondernemers bij de groeirealisatie, door hen te faciliteren bij het vinden van de ideale match met een mentor, opleiding of andere dienst die kan bijdragen aan groei.

Het platform www.nlgroeit.nl laat inspirerende voorbeelden van groeiondernemers zien. Daarnaast vind je er als groeiondernemer relevante informatie en tools die betrekking hebben op groei en vaardigheden. Om groeiondernemers te inspireren, worden er de komende jaren events voor groeiondernemers ondersteund én georganiseerd, zowel offline als online.

Nlgroeit ontwikkelt en support initiatieven waarbij ondernemers elkaar kunnen helpen in hun groeiproces (peer-to-peercoaching). Het programma brengt ondernemers in contact met andere ondernemers, mentoren, coaches en opleiders, die hen kunnen helpen om hun volgende groeistap te zetten. Nlgroeit wil de krachten van bestaande initiatieven versterken: samen werken aan een sterk ecosysteem van en voor ambitieuze en groeiende ondernemers in Nederland.

Het bestuur van nlgroeit bestaat uit vier mensen: Kees de Jong en Niek Karsmakers van NLevator en Willo Eurlings en Marcel Huisman van de Kamer van Koophandel.

Nlgroeit wordt gesteund door NL2025. Dit is een beweging van nu 80 mensen – aanjagers - uit allerlei disciplines (sport, kunst, bedrijfsleven, cultuur en het onderwijs). Deze aanjagers zetten zich in voor een beter Nederland. Daarbij richten zij zich met name op de thema’s onderwijs, vitale samenleving en duurzame groei.

Ga voor meer informatie naar de website: www.nlgroeit.nl

Print pagina