Groeikennis

Wordt ook member en deel je kennis

Word nu kosteloos member van onze community en krijg toegang tot ons netwerk.

Kennisbronnen

Een verzameling van interessante bronnen verzameld door en voor onze community van groeiondernemers en kennisexperts.
Filter kennisbronnen
Deel een eigen kennisbron
http://www.handelsbevordering.nl/agenda/

De missie van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering is het ondersteunen van Nederlandse bedrijven bij het bereiken van duurzame groei op buitenlandse markten. De belangen van het MKB van Nederland hebben daarin hoge prioriteit. Met het oog op het realiseren van duurzame, grenzeloze groei van de BV Nederland ondersteunt het NCH het Nederlandse bedrijfsleven, dat actief is of wenst te zijn op buitenlandse markten of met buitenlandse ondernemingen in Nederland.

Het NCH ondersteunt en adviseert Nederlandse bedrijven en geeft hen toegang tot een exclusief netwerk, zowel in Nederland als in de diverse regio’s van de wereld: Azië, Latijns Amerika, VS, Canada, Europa, Midden-Oosten en Afrika. Het NCH ondersteunt het Nederlandse bedrijfsleven bij het verkennen van nieuwe markten en bij het uitbreiden en verbeteren van de bestaande activiteiten over de grens door middel van collectieve en op specifieke bedrijven toegespitste activiteiten. Benieuwd naar meer? Bekijk dan eens de website voor informatie over alle diensten en activiteiten.

http://issuu.com/port4growth/docs/paul_van_den_hoven_sandler-magazine

De sleutel tot succes: Anders denken, anders verkopen! Dit boekje gaat over het realiseren en het overstijgen van die o zo belangrijke omzetcijfers en omzetprognoses, en betekent een revolutie in de klassieke inzichten van het verkopen. Het biedt je verhelderende inzichten op de tekortkomingen van de hedendaagse verkoopsystemen en van de inspanningen van het salesmanagement. Het feit dat je dit leest, wijst erop dat je waarschijnlijk zelf al één van volgende tekortkomingen hebt ondervonden.

http://www.managementboek.nl/boek/9789088500046/resultaatgericht_werken_managen_en_organiseren_wim_kweekel

In Resultaatgericht werken, managen en organiseren gaat Wim Kweekel op een zeer praktijkgerichte manier in op het vraagstuk van de juiste dingen doen – want de juiste dingen doen, is heel wat anders dan de dingen juist doen! Resultaatgericht werken, managen en organiseren is niet alleen een weergave van opgedane ervaringen, zelf uitgevoerde onderzoeken en interviews, maar ook een bron van informatie over de meest recente wetenschappelijke denkbeelden en onderzoeken.

http://www.briskmagazine.nl/nieuws/2876/betere-ondersteuning-voorkomt-afhaken-topgroeiers-mkb.html

De meerwaarde uit de samenwerking tussen overheid, bedrijven en kennisinstellingen - de zogeheten triple helix - kan voor groeiondernemers veel sterker worden verzilverd.

Die oproep deed Joop de Jong, directeur van het groeiondernemersplatform Port4Growth, woensdag tijdens het elfde High Growth Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van meer dan 200 groeiondernemingen in Nederland. \"Groeiondernemers ervaren dat expansie erg verstorend werkt op bestaande bedrijfsprocessen. Dat zorgt voor onrust. Zij worstelen daarmee, missen afstemming met collega\'s, overheden en kennisinstellingen en vinden onnodig het wiel weer uit. Het resultaat: menig groeibriljant gaat na een fraaie start aan zijn succes ten onder.\"

http://ezine.agentschapnl.nl/Innovatie201304/index.php

InnovatieZaken zet de spotlight op innovatieve ondernemers en zoomt in op partijen die daarbij behulpzaam zijn. InnovatieZaken biedt doormiddel van verhalen en filmpjes van ondernemers vooral inspiratie tot innovatie.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=qp0HIF3SfI4

Simon Sinek presenteert in 20 minuten een simpel, maar krachtig model voor inspirerend leiderschap, wat allemaal start met de gouden cirkel en de vraag ‘waarom?’. In zijn voorbeelden neemt hij Apple, Martin Luther King en de Wright brothers mee.

Print pagina