Groeivragen

Andere vragen met dit thema

Onur Dogan vroeg op

08 09 2017:
wat kunnen jullie lieve mensen mij aanraden om door te groeien in een stad/land waar concurrentie en zwartwerk zich overheerst?

Elisabeth Werter vroeg op

18 08 2014:
Europa geeft vrouwelijke ondernemers niet de tijd voor de natuurlijke groei die bij ze past!

Groeivragen

Henny Dingemans vroeg op 17 09 2015 in de categorie Groeistrategie & Innovatie:

Groeien door verder internationaliseren. Wat belemmert je?

De afgelopen tijd ontmoet ik steeds meer ondernemers die een stap verder willen met internationaliseren maar daar toch aarzelend in zijn. Wat is jullie ervaring in deze? Waarom aarzelen jullie ook? Of juist niet.

Pieter Joziasse zegt: 17 09 2015 11:59

Waarom aarzelen? Als ondernemer kan je overal leeuwen en beren zien, maar je kan het ook zien als mooie uitdagingen. Zeker doen! Al hebben wij ook veel tegenslag en tegenwerking gehad, zonder wrijving geen glans!

Henny Dingemans zegt: 17 09 2015 13:08

Pieter bedankt voor je reactie. Zoals ik zie zijn jullie in meerdere landen actief. Is jullie grens al bepaald? Gaan jullie nog verder?
 

Pieter Joziasse zegt: 17 09 2015 13:42

Hoi Henny, onze ambitie is om marktleider te worden in Europa op het gebied van AED's en reanimatie-artikelen. Concreet betekent dit dat we in ieder Europees land meer dan 50% marktaandeel willen krijgen. Erg ambitieus, maar niets is onmogelijk ;-)
Vanwege ons businessmodel (één centraal magazijn in Middelburg voor geheel Europa, native speakers werkzaam in Middelburg in alle talen) is vooralsnog onze grens bepaald binnen Europa. Buiten Europa geldt dat de levertijden en werktijden zover uiteen gaan lopen dat de werkzaamheden niet meer passen binnen onze huidige plannen.
Maar vooralsnog kunnen we nog wel wat jaartjes vooruit met onze groei ;-)

Henny Dingemans zegt: 17 09 2015 14:11

Hoi Pieter, duidelijke missie, strategie en visie. Belangrijke voorwaarden om te slagen in het ondernemen. Bedankt dat je dit hebt willen delen. Heel veel succes. Ik ben benieuwd naar de andere groeiondernemers bij Port4Growth.

Plaats een antwoord

Word kosteloos member om te kunnen reageren.
Ben je al member? Klik hier om in te loggen.

Print pagina